Domácí musly - pro zdraví nejen naší mysly!

Vytisknout recept
Miluji snídaňové rituály! Dělalo mi problém snídat, ale člověk miní a svět mění. Začalo to sobotními topinkamy s jamem, přišli nedělní vajíčka a v týdnu? Kde na to ten čas vzít. Proto snídám rychle smoothie, nebo domácí musly s čímkoliv.  Nejdřív jsem jedla ty kupované, ale jakož to člověk který má život spojený s celiakií jsme se velmi rychle přeorientovali na domácí, bez tun cukru. Recept je od Zuzky Komůrkové na jejíž kuchařku jsem psala recenzi.  
 
Ořechy pokrájejte na menší kousky stejně tak vetší druhy sušeného ovoce ( doporučuji večer předem namočit do jablečného moštu, či vody - jsou pak v musly šťavňatější), (Vyberte si kvalitní kousky ideálně nesířené, nešetřit se tady vyplatí!), přidejtea semínk (krásně vypadají slunečnicové, část také doporučuji trošku pokrájet) a vločky.Dejte do trouby na 160°C po dobu 15minut, směs na pečícím papíru.
 
 
Vyndejte z trouby a zakápněte medem,(k fíkům se hodí agávový sirup, ke křížalám dávám med, brusinky jsou skvělé s rýžovým sirupem) či sirupem a posypte skořicí. Vratťe do trouby teď už na 110°C cca 30-40minut a občas promýchejte ať se spojí. Teď už stačí dát do vzduchotěsné sklenice a užívat si nejen snídaňové rituály. 
Vše je plně na Vaší chuti proto tento návod miluji, dle sezóny chuti a možností si vychutnáte své jídlo, ať s jogurtem (třeba i kozím), mlékem (třeba i rostliným), či jen tak. 
Dobrou chuť
Tereza 
ks - Ořechy (mandle, kešu, lískové ořechy, ...)
ks - Sušené ovoce (meruňky, brusinky, švestky...)
ks - Vločky (pohankové, jáhlové, ovesné,...)
ks - Semínka (lněná, konopná, sezamová...)
ks - Med či sirup (datlový, agávový, rýžový,...)
ks - Skořice
příprava - --
vaření - --
Kategorie Dezert
Uvařila TerezaNáhlovská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account