Hovězí karbonaden

Vytisknout recept
Druhý recept mé výzvy mě zavedl do Belgie. Hovězí karbonaden je obdoba našeho guláše, a opravdu velice chutná obdoba. Originální recept opět vlevo v odkazech 😉
 
1) Maso nakrájíme na plátky, nebo na kostičky jako gluáš, cibuli nakrájíme na kolečka.
 
2) V hrnci na másle nebo na oleji (já používám směs obojího) osmahneme maso a dáme ho stranou.
 
3) Na tuk po mase přidáme cibuli a osmahneme ji dozlatova.
 
4) Cibuli zasypeme moukou, zamícháme a asi ještě minutu opékáme.
 
6) Cibuli zalijeme pivem a necháme vařit.
 
7) Když se pivo vaří, přidáme maso, bylinky (petrželku vkládáme vcelku) a koření, sůl, ocet a cukr.
 
8) Dusíme asi 1,5 hodiny, pravidelně mícháme a doléváme vodu.
 
9) Vyndáme petržel a do omáčky vložíme krajíček staršího chleba pomazaný hořčicí, namazanou stranou dolů.
 
10) Dusíme další hodinu.
 
11) Vyndáme bobkový list, popř. i zbytek chleba, a podáváme s hranolkami.
0,5kg - hovězí zadní
0,5l - černého piva
4ks - cibule
2lžíce - máslo/olej na smažní
špetka - tymián
1ks - menší bobkový list
1ks - petržel - svazeček
1lžíce - ocet
1lžíce - hladká mouka
2lžíce - hnědý cukr
1krajíc - starší chleba
špetka - sůl
špetka - pepř
1lžička - hořčice
příprava - 30
vaření - 150
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila NikolaVojčová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account