Vánoční cukroví - slepované s kávovým krémem

Vytisknout recept
Z mouky, cukru, mletých ořechů, špetky kypřícího prášku a změklého másla si uděláme těsto. Necháme chvíli odpočinout a pak po částech vždy rozválíme na placku vysokou cca 3-4 mm. Postupně vykrajujeme kolečka či podobné tvary, které pak následně k sobě slepíme náplní.
Krém (náplň) vytvoříme pomocí metličkového mixéru spojením všech surovin.
Já si kolečka upeču cca 7/10 dní před svátky a slepuji pak až těsně před Vánoci. Slepená kolečka pak polijeme rozpuštěnou čokoládou, dozdobíme půlkami ořechů, mandlí, lískovým oříškem či barevným zdobením, nebo strouhaným kokosem, jak má kdo rád.
300g - hladká mouka (já kupuji Babiččinu)
240g - máslo
120g - moučkový cukr
120g - mleté ořechy
ks - kypřící prášek 1/2 sáčku
ks - náplň:
150g - máslo
150g - moučkový cukr
1ks - žloutek
2lžíce - uvařená silná černá káva
30g - holandské kakao
ks - čokoládová poleva na dozdobení + půlky ořechů či madlí, nebo jiné zdobení
příprava - 15
vaření - 1-2 hod
Kategorie Cukroví
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account