Asijský okurkový salát

Vytisknout recept
Co budete potřebovat: okurku, sezamová semínka, sezamový a olivový olej, KetoMix bylinkový dresink, zázvor, limetku, čekankový sirup, chilli papričku, koriandr.
Z omyté a osušené okurky škrabkou kolem dokola naškrábejte tenké proužky až k semeníku. Papírovými utěrkami odsajte přebytečnou vodu a dejte do misky. Na suché pánvi opražte sezamová semínka. Z bylinkového dresinku, sezamového a olivového oleje, limetky, čekankového sirupu vyšlehejte zálivku. Zázvor nastrouhejte, přidejte do zálivky a vše nalijte na okurku. Posypte sezamovými semínky, přidejte chilli a lístky koriandru. Podávejte ihned nebo po vychlazení.
Co jste možná nevěděli? Sezamová semínka obsahují kvalitní bílkoviny i základní esenciální mastné kyseliny. I proto jsou oblíbenou částí jídelníčku veganů a vegetariánů a nejen jich. Podporují imunitu lidského organismu, prospívají vlasům, nehtům, srdci a jsou doporučována pacientům s anémií. Ženám se doporučuje rovněž jejich konzumace v období menopauzy, kdy zmírňuje pocity návalů.

1ks - Okurka
1lžička - Sezamová semínka
1kapka - Olivový olej
1lžička - KetoMix bylinkový dresink
1/4ks - Zázvor
1/2ks - Limetka
1kapka - Čekankový sirup
1/2ks - Chilli paprička
1hrst - Koriandr
příprava - 3
vaření - 7
Kategorie Salát
Uvařila MarieP

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account