domácí bramboráky

Vytisknout recept
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Brambory A 1.2 kg
  • Anglická slanina 300 g
  • Česnek 5 stroužek
  • Plnotučné mléko 3 5% tuku, trvanlivé 100 ml
  • Hladká mouka 60 g
  • Strouhanka 40 g
  • Vejce M10 podestýlka 2 ks
  • Majoránka 1 lžíce
  • Sůl
  • Pepř
  • Smažení
  • Olej

Instrukce

  • Brambory nastrouhejte – polovinu na hrubé straně struhadla, polovinu na jemné straně. Slijte přebytečnou vodu, kterou pustí brambory, a poté je ihned zalijte horkým mlékem a promíchejte.
  • Přidejte zbytek ingrediencí – vejce, utřený česnek, koření, mouku a strouhanku. Promíchejte, nakonec přidejte i opečenou slaninu nakrájenou na malé kostičky.
  • Rozpalte sádlo či olej na pánvi, lžící vytvarujte na pánvi bramborák a stáhněte plamen na polovinu. Nyní opékejte bramboráky už jen pozvolna, na středním plameni.
  • Opečené bramboráky vždy přeneste na talíř vyložený ubrouskem, aby odstál přebytečný tuk. Podávejte nejlépe ještě teplé.
8 Komentářů
  1. 5 stars
    Jsou krásné a dobré.

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Bramboráky miluji, občas si je uděláme

  3. Dobrota všech dobrot, mňam, dala bych si hned.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account