Zeleninový salát s kuřecím masem a zákyskou
Ingredience
- 200 g Zelená paprika
- 200 g Salátová okurka
- 400 g Kuřecí prsa
- 200 g Ledový salát
- 8 ks Toustový chléb
ZÁLIVKA
- 1 lžička Pepř
- 1 lžička Olivový olej
- 1 lžička Cukr
- 1 lžička Sůl
- 3 lžíce Zakysaná smetana
Instrukce
- V prvé řadě si na pánvi s minimem tuku opečeme 2 větší kuřecí prsa, které předtím osolíme a lehce opepříme. Mezitím, co se nám bude připravovat maso, můžeme se pustit do zeleniny.Ledový salát, zelenou papriku, rajče a salátovou okurku nakrájíme a smícháme dohromady.V misce si připravíme dresing - do zakysané smetany nasypeme lžičku soli, lžičku pepře a lžičku moučkového cukru (můžeme přidat i lžičku olivového oleje - dle chuti). Důkladně promícháme.Dresing přidáme k nakrájené zelenině a promícháme tak, aby byl celý salát krásně pokrytý. Takto připravenou zeleninu s dresingem naservírujeme na talíř.Jakmile je hotové maso, vyndáme z pánve a nakrájíme na kostičky. Přidáme na salát, osmahneme tousty (bez tuku) a můžeme podávat.