
Celozrnné krémové špagety
Ingredients
- 200 g celozrnných špaget
- košťál z brokolice
- brokolice
- 2 stroužky česneku
- zbytky bulvy fenyklu
- olivový olej
- citrónová kůra z bio citrónu
- piniové oříšky
- sůl
- pepř
- lístečky fenyklu na dekoraci
Instructions
- Očistěte fenykl a brokolici. Dejte stranou odřezky. Koštál brokolice oloupejte.
- Tyto zbytky nakrájejte na menší kusy, dejte na pánev, podlijte trochou vody a duste, dokud zelenina nezměkne.
- Až se vyvaří voda, přidejte olej, sůl, nastrouhanou citrónovou kůru, prolisovaný česnek a lehce osmahněte. Znovu přidejte trošku vody a nechte trochu vychladnout. Poté vše rozmixujte na krém.
- Napařte brokolici.
- Opražte na sucho piniové oříšky.
- Uvařte špagety a po uvaření je přidejte do pánve a promíchejte s krémem.
- Naservírujte, přidejte napařenou brokolici a posypte piniovými oříšky, lístky fenyklu a přidejte stroužek citrónu, který si můžete na hotové jídlo vymačkat.
Zdravá a iste aj chutná dobrota
Zajímavý recept. Vyzkouším.
Budu moc ráda
To by mi mohlo chutnat. Díky za inspiraci.
Jsem ráda, že jsem zaujala, prosím, ať chutná
celozrnné těstoviny používáme již pár let. Zajímavý recept
Já ještě i žitné a špaldové