Houbový guláš

Vytisknout recept

Teprve dnes mi došlo, že jsem dala recept na guláš na povídací blog a ne na recepty,

tak se omlouvám a dáívám ho sem, kam patří. 

Manžel chodí skoro denně na houby, a tak musíme měnit jídelníček,

abychom se nepřejedli jen obalovaných hub nebo smaženice.

Dnes přišel na řadu jednoduchý houbový guláš s těstovinami.

Houby jsem omyla v cedníku a nechala okapat,

zatím jsem si nakrájela jednu menší cibuli na drobno.

Do kastrolu jsem dala 2 lžíce sádla, na to cibulku,

kterou jsem hned posolila, aby se nepálila a chvíli orestovala.

Pak jsem přidala houby, 2 lžičky červené mleté papriky

a trochu našeho oblíbeného koření

(máme rádi směs, zvoucí se Krakonošovo koření).

Po chvilce jsme vše zalila trochou horké vody a houby podusila.

Cca 20 minut. Protože směs byla sama o sobě dost hustá,

neměla jsem potřebu ještě zahušťovat.

Jen jsem ochutnala a malinko dosolila svou bylinkovou solí.

Jako přílohu jsme dnes volili barevné těstoviny a oběd neměl chybu.

Hudlenka


1ks - cibule
1 mísaks - houby
2lžíce - sádlo
ks - sůl, pepř, koření. ml. paprika
ks - horká voda
příprava - 15
vaření - 25
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account