Borůvkové cupcakes

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 25 minutes
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 1 hrnek Hladká mouka
  • 1 hrnek Pohanková mouka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 ks Kypřící prášek
  • 1 ks Limetka - kůra
  • 4 lžíce Javorový sirup
  • 5 lžíce Med
  • 150 ml Mléko
  • 1 ks Vajíčko
  • 5 lžíce Kokosový olej
  • Borůvky

avokádovo-borůvkový krém

  • 1 ks Avokádo
  • 2 lžíce Kakao
  • 4 lžíce Javorový sirup
  • 4 lžíce Borůvky
  • 2 lžíce Kokosový olej

Instrukce

  • Borůvková sezóna je stále ještě v plném proudu, tak si ji pojďme užít. Třeba sladkými cupcaky bez cukru doplněné o úžasně lahodný avokádovo-borůvkový krém s chutí javorového sirupu a čokolády.
     
    Co budete potřebovat?
    1
    hrnek hladké mouky Babiččina volba na křehká těsta
    (vyzkoušená, prověřená na desítkách receptů)
    1 hrnek pohankové mouky
    (krásně doplňuje bílou mouku a dodává těstu zdravější a voňavější ráz)
    špetka soli
    (obvykle solím 1 kávovou lžičku)
    1 kypřící prášek
    nastrouhaná kůra z jedné dobře omyté limety
    4 PL javorového sirupu
    5 PL medu
    150 ml mléka 
    (já používám mléka rostlinná - ořechová)
    1 vajíčko
    5 PL kokosového oleje
    8 PL borůvek
    Dále pak formu na muffiny a 8 ks papírových košíčků. Pokud máte silikonové formičky, bezva. Stačí je naplnit těstem.
    Troubu si předehřejte na 180 °C.
    Do mísy nasypte oba druhy mouky, osolte a přidejte kypřící prášek. Dobře promíchejte. A teď postupně přidávejte ostatní ingredience: strouhanou limetovou kůru, javorový sirup, med, mléko, vajíčko a kokosový olej. Prošlehejte v hladké krémové těsto.
    Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky. Naběračkou do nich naberte těsto po okraj. Krásně pečením vyskočí. Posypte každý kousek na povrchu 1 PL borůvek.
    Až budete mít všech 8 kousků hotových, vložte formu do předehřáté trouby a pečte při 180 °C 20 - 25 minut. Zda jsou dostatečně propečené zjistíte testem se špejlí. Po vytažení z cupcaku musí zůstat suchá a čistá.
    Dejte vychladit.
    Mezitím, co se vám cupcaky budou v troubě péci, si vytvořte jednoduchý, ale naprosto úžasný krém.
    Na avokádovo-borůvkový krém si přichystejte:
    1 avokádo
    2 PL kakaového prášku
    4 PL javorového sirupu 
    (pokud se vám bude zdát krém málo sladký, přidejte dle vaší chuti lžíci navíc)
    4 PL borůvek
    2 PL kokosového oleje
    Všechny suroviny vložte do robotu a mixujte alespoň 2 minuty, dokud se nevytvoří krásně nadýchaný a hladký krém. Uložte do ledničky.
    Zcela vychladlé cupcaky nazdobte vychlazeným a ztuhlým krémem, posypte čerstvými borůvkami, ozdobte pár lístky meduňky a můžete servírovat.
    Dobrou chuť!
     
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account