113

Žampionové krupoto

Vytisknout recept
Pokud máte rádi rizoto, krupoto s houbami vám bude chutnat určitě. Kroupy patřily do tradiční české kuchyně odpradávna, jen se trošku vytratily. Jsou velmi snadné na přípravu.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Vegetariánská
Čas přípravy 10 min
Čas vaření 30 min
Celkový čas 40 min
Porce 4 osoby
Uvařila Martina Vrbická - Vařme jinak

Ingredience

  • 350 g krup
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 snítka tymiánu
  • ½ lžičky drceného kmínu
  • 700 ml vývaru
  • 150 ml smetany na vaření
  • 250 g žampionů nebo jiných hub
  • 70 g sýra Gran Moravia nebo parmezánu
  • sůl
  • pepř

Instrukce

  • Kroupy propláchneme od nečistot. (Můžeme je na pár hodin namočit, ale pokud spěcháte nemusíte).
  • V hrnci necháme zesklovatět nadrobno nasekanou cibuli.
  • Přisypeme kroupy, vše podlijeme vývarem a promícháme. Můžeme přidat celou snítku tymiánu a prolisovaný česnek. Osolíme, opepříme a vaříme asi 15 min.
  • Houby nakrájíme na plátky a přidáme ke kroupám. Ještě dál vaříme.
  • Na závěr vaření přilijeme smetanu a vše svaříme do zhoustnutí. Poté vyjmeme tymián, odstavíme a vmícháme najemno nastrouhaný sýr.
  • A už si můžete jen pochutnávat :).

2 Komentářů
  1. BeátaBjaloňová 2 týdny ago

    Krupoto sa chystám pripraviť už dlhšiu ,tak ste ma inšpirovali ,myslím ,ze toto bude aj podľa našej chuti 👌😊

  2. Maruška Trnková 2 týdny ago

    5 stars
    U nás doma nikdo kromě mě žampiony nejí, takže se na tohle hodně těším 🙂

Napište komentář

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account