Biftek ze svíčkové a pepřová omáčka

Vytisknout recept
Biftek je plátek ze středu hovězí svíčkové vysoký cca 4cm, téměř neobsahuje tuk. Pepřová omáčka je nejlepší s čerstvým zeleným pepřem – občas ho mívají v Makru, Tesku nebo Globusu.
 
Maso nechte dojít do pokojové teploty, potřete olejem a opepřete. Rozpalte pánev. Vložte na ni steak a zprudka opékejte 1–2 minuty po každé straně, aby se povrch zatáhl (viz rady na předchozí dvoustraně). Pak ztlumte plamen, obraťte a dopékejte 5–6 minut z každé strany. Vyjměte a nechte na prkénku 5 minut odpočinout. Osolte a podávejte s některou z omáček a příloh.
PEPŘOVÁ OMÁČKA
Pepř podrťte (pomačkejte) a zpěňte na 1 lžíci másla, trvá to asi 2 minuty. Zalijte brandy a nechte 1 minutu bublat. Pak zalijte vývarem a svařte na 2/3 objemu (asi 200 ml). Vypněte a zašlehejte 3 lžíce nasekaného vychlazeného másla. Osolte. 
 
 
4ks - svíčkové bifteky
ks - rostlinný olej na potření
ks - vločková sůl
ks - pepř čerstvě hrubě mletý
ks - omáčka podle chuti
ks - omáčka podle chuti
ks - NA PEPŘOVOU OMÁČKU
1lžíce - pepř barevný čerstvý / konzervovaný
1lžíce - máslo + 3 lžíce na dokončení
50ml - brandy
300ml - vývar hovězí silný !
ks - mořská sůl
příprava - 5
vaření - 10
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila LibušeStřebovská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account