Za letního provozu v červenci 2020 se Drůbežářskému závodu Klatovy podařilo neočekávané. Bez přerušení výroby zmodernizovali stávající porcovací linku a nově tak došlo k zvýšení výkonu porcování z 6000 kusů za hodinu na neuvěřitelných 7500 kusů za hodinu. Celková proměna tak významně zlepšila i kvalitu řezů, rychlost produkce, a i výslednou kvalitu výrobku. A jako první v České republice zavedli robotické vykoštění stehen, při kterém roboti reagují na různou anatomickou velikost s výsledkem precizní hygieny a kvality procesu.
„Naším cílem bylo inovovat stávající technologické procesy, a to vše v co nejkratším možném čase a zároveň bez přerušení výroby. Tento husarský kousek se nám podařil, a tak můžeme být náležitě pyšní na to k jak velkému posunu došlo. Nejen že se nám zvýšil výkon o 1500 kusů za hodinu, ale s výrazným zlepšením řezu se zrychlila i produkce a významný dopad to má i na výslednou kvalitu výrobku, díky které se už dnes řadíme mezi nejlepší západoevropské podniky“, uvádí technolog Drůbežářského závodu Klatovy, Ing. Karel Vařeka.
„Jako první v České republice jsme také zavedli robotické vykoštění stehen, kde roboti umí pracovat a reagují na různou anatomickou velikost s výsledkem precizní hygieny i kvality procesu výroby. Jsme tak náležitě pyšní, že i v nelehké době na trhu, se nám stále daří přicházet v první řadě s novinkami, které zákazníci umí ocenit a zároveň nás těší, že můžeme zaručit ty nejmodernější a nejefektivnější výrobní postupy“, dodává Ing. Karel Vařeka.
Společnost s více než padesátiletou tradicí se výrazně zasadila o využívání těch nejmodernějších světových technologií při zpracování drůbežího masa. Jejich produkty získávají řadu ocenění a patří ke špičce českého masného a uzenářského průmyslu. Společnost je tak pravým důkazem toho, že česká kvalita potravin směle konkuruje potravinářským závodům v zemích EU.
Vedle modernizace technologických procesů zpracování drůbežího masa se společnost Drůbežářský závod Klatovy na trhu v posledním roce objevuje i ve spojitosti s unikátním výrobkem – Kuřecí mleté maso, které obsahuje jako jediný výrobek na trhu 100% mletého kuřecího masa a získalo v roce 2019 prestižní ocenění KLASA.
Tyto investice do nejmodernějších technologií umožnili společnosti zvládnout náročnou situaci na pracovním trhu, kdy nedostatek kvalifikovaného personálu omezuje výrobní možnosti.
—————————————————————————————————————————-
O společnosti Drůbežářský závod Klatovy a.s. Drůbežářský závod Klatovy a.s. je druhým největším zpracovatelem kuřecího masa a výrobcem uzenin z kuřecího masa v České republice. Měsíční produkce je v objemu 2 000 t kuřecího masa a 850 t masných výrobků. Česká kvalita našich potravin směle konkuruje potravinářským závodům v zemích EU. Společnost obchoduje s více než 3 000 odběrateli z tuzemska i zahraničí s výrobky vlastní produkce. Drůbežářský závod Klatovy a.s. také provozuje jídelnu Slávie na klatovském náměstí, kde si zákazníci mohou pochutnat na cenově dostupných pokrmech, především z kuřecího masa vlastní produkce. Vybrané produkty si dále mohou zákazníci zakoupit přímo ve dvou podnikových prodejnách v Klatovech. Drůbežářský závod Klatovy a.s. zaměstnává přibližně 800 lidí. Více informací naleznete na: http://www.dzklatovy.cz
Drůbežářský závod Klatovy se opět zařadil mezi světovou technologickou špičku v oblasti zpracování a porcování masa
-
MUCHOVNÍK – okrasný keř nebo strom s jedlými plody. Znáte ho? Byla by škoda, pokud ne
RadkaKřivánková||Krása a zdraví
V tažení za krásnými dřevinami, které patří k těm největším ozdobám jara jsme se přes japonskou třešni sakuru, švestku...
-
Tipy pro lepší soustředění
NelaVávrová||Krása a zdraví, inspirace, péče o sebe
Trénujte svůj mozek formou hry Vaši koncentraci může posílit například hra. Nejen, že vám pomůže se lépe soustředit, ale...
-
Cannor Detox drink 5v1: Vitamínová bomba upravující pH těla
Irča Holčáková||Krása a zdraví, péče o tělo, tipy, zajímavosti
S další horkou novinkou přichází česká značka Cannor. Detox drink 5v1, který upravuje pH vnitřního prostředí těla a obsahuje...
-
Konec léta ještě neznamená konec klíšťat
ClaudiaSrníková||Krása a zdraví
Nejsou téměř vidět, a přesto jsou poměrně nebezpečná. S příchodem podzimu navíc začínají být podceňována, ale pozor, sezóna klíšťat ještě...
-
Harmonizační a energetizující obrazy s krystaly
MarkétaKratochvílová||Krása a zdraví
Milé Ženy, je mi ctí být součástí těchto stránek a sdílet tak společně naši tvobu, naše inspirace a naše...
-
Fakta o rostlinné stravě
HanaPazderková||Krása a zdraví
Proč si mravenci vybírají máslo a odmítají margarín? Je nutné vyřazovat tuky z našich jídelníčků, abychom netloustli? Je chemické složení...
-
Kvetiny
VeronikaPovová||Krása a zdraví
Ted ctu na seznamu.cz informaci o tom,jake kvetiny budou letos vevodit svatebnim kyticim.Budou to Hortenzie,protea a pivonka.Vzpomnela jsem si...
-
Co už dávno víme
Lenka Hudečková||Krása a zdraví, zajímavosti
Horká polévka je nade vše Mrkev raději vařte! Pokud do polévky přidáme další potraviny, které podporují imunitu, dále její...