Banány nám škodí

To je neuvěřitelná drzost tohle tvrdit, bavíme se tady přeci o té úžasné superpotravině, obsahující řadu výživných látek a vitamínů. Maminky dávají banány dětem již od útlého věku a sami je během těhotenství pojídají. Lékaři je doporučují při zažívacích potížích a nechutenství.
Přesto, banány se trhají nezralé, víme to všichni, dokonce pro někoho jsou v obchodě málo zelené. Díky tomu, se vstřebávání zdravých látek obsažených v banánech a hlavně jejich využití v organismu, mění, je spíše špatné než průměrné.
Obsahují bílkovinu tyrosin, která je v našem organismu přeměněna na tyramin, který nám způsobí zvýšení krevního tlaku systolického tak diastolického, křeč drobných tepének sliznic, tím je způsobena jejich špatná výživa a to je činí náchylné na nejrůznější poškození orgánů, pomnožení bakterií a plísní.
Ženy, které do třetího měsíce banány požívají, riskují u svých potomků vznik ekzémů nebo dermatitidy. Další negativní vlastnosti tyraminu, jsou zcela dostupné.
Banány velice často obsahují tropickou houbu, která při přepravě přes časová pásma prožívá stres ( jako člověk) a výsledný efekt je zvýšená kazivost banánů, úmyslně vydáváno za zrání. Ve skutečnosti jsou banány rozleptány zplodinami vystresované houby. Dobrou chuť.
Tam kde banány normálně rostou, jsou zcela jiné klimatické podmínky a některé negativní vlastnosti jsou tam výhodné.
Je tedy vhodné, jíst banány tam kde vyrostly.
Faktem zůstává, že v době, kdy byl u nás nedostatek např. banánů, se alergie vyskytovaly minimálně. Pro mou babičku to byla velká neznámá, stejně jako spousta potravin, které dnes běžně jíme.

0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account