Znojemská omáčka

Vytisknout recept
Výborná jednoduchá omáčka s hovězím masem a rýži
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Klíč. slova hovězí, omáčka, tradiční
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 25 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 3 -4
Kalorie 111
Uvařila Kateřina Nováková

Ingredience

  • Cibule
  • Olej nebo sádlo
  • Sůl
  • Pepř
  • Sladká paprika
  • Hovězí maso na plátky
  • Voda
  • Mouka na zahuštění
  • Kyselé okurky
  • Lák z okurek
  • Příloha rýže

Instrukce

  • Na oleji nebo sádle, zpěním a osmahnu do zlatova cibuli
  • Na cibuli vložím zatáhnout na plátky osolené, opepřené hovězí maso a vytáhnu.
  • Do výpeku dám hladkou mouku a udělám jíšku, poté přidám malinko sladké červené papriky a podliju.
  • Nejlépe vývar ale já použiju i masox🙈😀
  • Přidám zpět maso a dusím. Používám tlakový hrnec takže cca za 25minut mám hotovo. Když je maso měkké, přidám nakrájené okurky a trošku láku z okurek a povařím ještě aby byli okurky měkčí. Dochutím sůl, pepř a popřípadě zahustím.

Nutriční hodnoty

Serving: 100g | Kalorie: 111kcal | Tuky: 5g | Protein: 11g | Cukry: 3g
2 Komentářů
  1. HelenaSvatková 2 roky ago

    5 stars
    Vypadá krásně, musím také uvařit, dlouho jsem jí nedělala.

  2. 5 stars
    Tuto omáčku mám ráda.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account