Jarní hráškovo-mrkvový krém se zázvorem

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 25 minutes
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 1 ks Cibule
  • 350 g Zelený hrášek (čerstvý nebo mražený)
  • 4 ks Mrkev
  • 1 l Zeleninový vývar
  • 2 lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř
  • 1 lžička Strouhaný čerstvý zázvor
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Cayennský pepř
  • 2 lžíce Kokosový olej

Instrukce

  • Vyzkoušejte rychlý, snadný a vydatný krém, který vás překvapí svou chutí i příjemně prohřeje. Je hustý a plný zdraví. Bez zavářky, jen samá zelenina.
    Tip na rychlovku k obědu nebo na jednoduchou teplou večeři.
    Co budete potřebovat?
    1 velkou nebo 2 menší cibule350 g zeleného hrášku (čerstvý nebo mražený)4 středně velké karotky (o váze cca 350 g)1 l
    2 ČL soli špetka pepře1 ČL čerstvého strouhaného zázvoru špetka muškátového oříšku špetka cayennského pepře2 PL kokosového oleje (nebo vašeho oblíbeného)
    V kastrolu rozehřejte olej a na něm dozlatova zpěňte nakrájenou cibuli.
    Přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev a krátce orestujte. Přisypte hrášek, podlijte vývarem a osolte. Povařte asi 20 minut, dokud zelenina zcela nezměkne. Tyčovým mixérem směs rozmixujte do jemného a hladkého krému. Dochuťte zázvorem, pepřem a muškátovým oříškem. Krátce povařte, aby se chutě dobře spojily.
    Zjemnit můžete smetanou. Skvěle chutná i samotný (pouze zeleninový - pro ty, které dbají na štíhlou linii). Výsledný krém je jemně nasládlý. Právě zázvor a cayennský pepř mu dodávají pikantnější ráz.
    Na talíři posypte slunečnicovými semínky a čerstvou nasekanou petrželovou natí.
    Dobrou chuť.
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account