Jarní hráškovo-mrkvový krém se zázvorem

Vytisknout recept
Vyzkoušejte rychlý, snadný a vydatný krém, který vás překvapí svou chutí i příjemně prohřeje. Je hustý a plný zdraví. Bez zavářky, jen samá zelenina.
Tip na rychlovku k obědu nebo na jednoduchou teplou večeři.
Co budete potřebovat?
  • 1 velkou nebo 2 menší cibule
  • 350 g zeleného hrášku (čerstvý nebo mražený)
  • 4 středně velké karotky (o váze cca 350 g)
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 ČL soli
  • špetka pepře
  • 1 ČL čerstvého strouhaného zázvoru
  • špetka muškátového oříšku
  • špetka cayenského pepře
  • 2 PL kokosového oleje (nebo vašeho oblíbeného)
V kastrolu rozehřejte olej a na něm dozlatova zpěňte nakrájenou cibuli.
Přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev a krátce orestujte. Přisypte hrášek, podlijte vývarem a osolte. Povařte asi 20 minut, dokud zelenina zcela nezměkne. Tyčovým mixérem směs rozmixujte do jemného a hladkého krému. Dochuťte zázvorem, pepřem a muškátovým oříškem. Krátce povařte, aby se chutě dobře spojily.
Zjemnit můžete smetanou. Skvěle chutná i samotný (pouze zeleninový - pro ty, které dbají na štíhlou linii). Výsledný krém je jemně nasládlý. Právě zázvor a cayenský pepř mu dodávají pikantnější ráz.
Na talíři posypte slunečnicovými semínky a čerstvou nasekanou petrželovou natí.
Dobrou chuť.
 
1ks - Cibule
350g - Zelený hrášek (čerstvý nebo mražený)
4ks - Mrkev (středně velká)
1l - Zeleninový vývar
2lžička - Sůl
1špetka - Pepř
1lžička - Strouhaný čerstvý zázvor
1špetka - Muškátový oříšek
1špetka - Cayenský pepř
2lžíce - Kokosový olej
příprava - 15
vaření - 25
Kategorie Polévka
Uvařila JaroslavaFrančíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account