Vyzkoušejte jarní špenátový chléb
- Mléko ohřejte, přidejte trošku třtinového cukru a rozdrobte do něj droždí. Nechte vzejít kvásek.
- Na 2 PL oleje si na pánvičce krátce orestujte mladé listy špenátu. Nechte vychladnout.
- Mouku prosejte do mísy, aby se provzdušnila. Osolte, přidejte anýz, vajíčko, mletá slunečnicová semínka a promíchejte.
- Ke směsi přilijte kvásek a zamíchejte. Dodejte restované špenátové listy a zbytek oleje.
- Zadělejte vláčné těsto a dejte ho na teplé místo kynout asi na 1 a 1/2 hodiny.
- Rozehřejte si troubu na 180 °C. Chlebíčkovou formu vymažte kapkou oleje. Těsto do ní přendejte a nechte znovu 15 minut nakynout.
- Vložte do předehřáté trouby a pečte 45 minut.
- Než chléb z trouby vyndáte, proveďte test se špejlí. Když ji z těsta vytáhnete suchou a čistou, máte pečeno. V opačném případě ponechejte bochníček v troubě dle potřeby dalších pár minut navíc.