Sushi Nigiri

Vytisknout recept
Při přípravě nigiri se fantazii meze nekladou! Na rýžové nočky můžete položit i plátky jiných druhů ryb než lososa. O skvělou chuť se postarají také mořské plody, vaječná omeleta, tofu nebo avokádo.
 
Rýži několikrát propláchněte studenou vodou, vsypte do hrnce a přilijte hrnek vody. Přiveďte rýži k varu, pak snižte teplotu na minimum, přikryjte hrnec poklicí a 25 minut duste. (Poklici nezvedejte, unikla by všechna pára a rýže by se nedovařila.) Stáhněte z ohně a nechte ještě 5 minut stát. Rýži sceďte (pokud v hrnci zbyla voda), přesypte do mísy a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Ochuťte octem.

Z rýže tvarujte nočky o délce 4 cm, potřete je trochou majonézy a překryjte plátky lososa nebo krabími tyčinkami. Podávejte se sójovou omáčkou a nakládaným zázvorem.

ks - rýže 1 hrnek na sushi
ks - voda 1 hrnek
ks - 100 ml japonský ochucený ocet na sushi
ks - uzený losos 80 g na plátky
ks - 80 g krabí tyčinky
ks - majonéza 2 PL
ks - sójová omáčka na namáčení
ks - zázvor (čerstvý) nakládaný, růžový
příprava - 10
vaření - 30
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila LibušeStřebovská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account