Kulinářské tipy
Jsem požitkářka. Baví mě dobré jídlo se sklenkou v ruce. To je moje rubrika!
Všechny kulinářské tipy
-
Vánoční rychlovky, které ještě stihnete upéct
Už máte napečeno? Tuto otázku slýcháme prakticky celý prosinec. Pokud vám ještě něco chybí, máme pro vás inspiraci.
-
Čas vánočního pečení začíná. Co nachystat jako první a s jakým cukrovím vyčkat?
Nastává nám adventní čas, a to znamená jediné, postupné přípravy na Vánoce. Právě nyní nastává vhodná doba začít péct...
-
Pouhé dvě suroviny a máte malý zázrak – kvas. Čeští pekaři s ním bodují i za hranicemi
Chléb patří k základním potravinám a jen málokdo mu odolá. Základem je kvas, který si každý pekař hýčká, a...
-
Vývar je grunt, to věděly už naše babičky. Nyní slaví svou renesanci
Mnozí ho podceňují, ale kuchaři po celém světě na něj nedají dopustit. Poctivý vývar uleví od každého neduhu a...
-
Nasušte si dokonalé domácí křížaly, s našimi tipy to půjde snadno
Jednou z tradičních podzimních činností je bezesporu sklizeň jablek. Jak si je ale uchovat do zásoby na zimu? Zkuste...
-
Tatarák: delikatesa (nejen) pro milovníky syrového masa
Tatarský biftek, nebo jednoduše „tatarák“, je stálicí na jídelních lístcích mnoha restaurací. Jak si ho snadno a rychle připravit...
-
Zakopaný poklad: Nepodceňujte brambory, stačí málo a vykouzlíte z nich opravdové lahůdky
Brambory patří k nejrozšířenějším a nejoblíbenějším plodinám na světě, a to nejen díky svému všestrannému využití v kuchyni.
-
Dýňové pochoutky pro celou rodinu. Dopřejte si tento zázrak podzimní kuchyně
Podzimní čas si už asi jen těžko dokážeme představit bez dýně. Využití této tykvovité plodiny je opravdu rozmanité, a...
-
Houby v hlavní roli: Rozšiřte si repertoár houbových receptů
Houbařská sezona je v plném proudu. Ale co si počít s úlovky, pokud chcete zkusit něco jiného než tradiční...
-
Děláme jídla od základu a poctivě včetně vývaru, jenž je králem kuchyně, říká šéfkuchař Filip Sajler, který mění gastronomickou scénu
Šéfkuchař Filip Sajler se s Cibule Bistro snaží o změnu pohledu na jídla z krabičky a vrací na výsluní...
-
Neodolatelné švestkové variace nejen k nedělní kávě
Švestky patří k plodinám, které jsou neodmyslitelně spjaty s podzimem. Pokud se vám i letos urodily, bude hodit inspirace,...
-
Kam na brunch v Praze
V poslední době se brunch stává stále populárnější. Některé podniky se dokonce specializují přímo na brunchovou nabídku. Brunch –...