Křehký koláč s tvarohem a jahodami. Pro radost a pohodu z každého dne
- 1 a 1/4 hrnku špaldové hladké mouky (můžete ji zaměnit za obyčejnou bílou)
- 3/4 hrnku moučkového (třtinového) cukru
- 1 žloutek
- 1 ks vanilkového pudinkového prášku
- špetku soli
- 1 PL strouhané limetkové kůry
- 2 ČL kypřícího bezfosfátového prášku do pečiva
- 125 g másla
- cca 70 ml (kokosového) mléka - dle potřeby ke zředění
- 500 g tvarohu smíchejte v míse se 3/4 moučkového (třtinového) cukru a 3 žloutky. Dobře promíchejte.
- Přidejte limetkovou šťávu a strouhanou kůru.
- Vyšlehejte do hladké hmoty bez hrudek.
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Připravte si kulatou formu o průměru cca 26 cm a vyložte ji pečícím papírem.
- Těsto rozválejte na tenkou placku a přeneste do formy. Nezapomeňte nechat vyšší okraje, aby se tvaroh při pečení nikam neroztékal.
- Těsto propíchejte na několika místech vidličkou a naneste na něj tvarohovou náplň.
- Povrch poklaďte jahodami a vložte do trouby.
- Pečte cca 35 minut, dokud okraje koláče nezískají zlatavý nádech.
- Nechte vychladit a servírujte.