Lehké krůtí špízy s paprikovým dipem

Vytisknout recept
  1. Slaninu nakrájejte na širší plátky, cibuli rozkrájejte na čtvrtiny a rozdělte na jednotlivé plátky.
  2. Na kostičky nakrájejte krůtí maso, osolte ho a opepřete.
  3. Na špejle napíchejte nakrájené ingredience a rajčata dle chuti.
  4. Špízy zakápněte olivovým olejem a dejte do trouby na cca 35 minut na 170 °C nebo na rozpálený gril.
  5. Mezitím smíchejte všechny ingredience potřebné na dip, který osolte a opepřete.
  6. Špízy podávejte s dipem a posypané čerstvě nasekanou petrželí. 
 
TIP! Na špízy jsme použili krůtí řízky z velkoobchodu Zelenka s. r. o., které mají označení Klasa.
500g - krůtí prsní řízky
200g - cherry rajčátka
2ks - cibule
300g - slanina nebo špek
ks - hrst hladkolisté petržele
ks - olivový olej
ks - sůl, pepř
200ml - zakysaná smetana
2ks - stroužky česneku
2lžička - uzená paprika
příprava - 15
vaření - 35
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila PetraVomelová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account