Zeleninová polévka s červenou čočkou

Vytisknout recept

Nejprve jsem si všechnu zeleninu očistila a nakrájela na drobno 

Pak jsem do hrnce dala olej, přidala cibulku, za chvíli česnek,

aby se hezky rozvoněl, kousek nakrájeného zázvoru, potom kořenovou

zeleninu a vše jsem pořádně opražila, zalila zeleninovým vývarem,

lze dát ale i masový.

Pak jsem přidala brambory a krátce povařila. Potom krájená rajčata

a také bylinky. Je to na každém z Vás, ale dala jsem tymián, bazalku,

jinak sůl a pepř. Když je zelenina měkká, přidám opranou čočku

a nechám ještě asi 5 minut provařit, potom vypnu. Čočka dojde.

Červená se ani nemusí předem namáčet.

Polévka je vcelku rychlá, zdravá a chutná.

Dobrou chuť přeje Hudlenka


2ks - mrkev
1/4ks - celer
1ks - petržel
1ks - cibule
2-3stroužek - česnek
2-3lžíce - olej
200g - červená čočka
ks - sůl, pepř, bylinky
4-6ks - brambory
kousekks - zázvor
ks - plechovka loupaných rajčat nebo čerstvá
ks - vývar (dle potřeby)
příprava - 20
vaření - 30
Kategorie Polévka
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account