Nejprve jsem si všechnu zeleninu očistila a nakrájela na drobno
Pak jsem do hrnce dala olej, přidala cibulku, za chvíli česnek,
aby se hezky rozvoněl, kousek nakrájeného zázvoru, potom kořenovou
zeleninu a vše jsem pořádně opražila, zalila zeleninovým vývarem,
lze dát ale i masový.
Pak jsem přidala brambory a krátce povařila. Potom krájená rajčata
a také bylinky. Je to na každém z Vás, ale dala jsem tymián, bazalku,
jinak sůl a pepř. Když je zelenina měkká, přidám opranou čočku
a nechám ještě asi 5 minut provařit, potom vypnu. Čočka dojde.
Červená se ani nemusí předem namáčet.
Polévka je vcelku rychlá, zdravá a chutná.
Dobrou chuť přeje Hudlenka
2ks - mrkev1/4ks - celer1ks - petržel1ks - cibule2-3stroužek - česnek 2-3lžíce - olej200g - červená čočkaks - sůl, pepř, bylinky4-6ks - bramborykousekks - zázvorks - plechovka loupaných rajčat nebo čerstváks - vývar (dle potřeby)příprava - 20vaření - 30