Sušená máte

Vytisknout recept
Kdo by neznal mátu. Je natolik rozšířená, že ji můžeme vidět snad všude. Téměř na každé zahrádce nebo doma v truhlíku. Pokud jí máte nadbytek (což je určitě možné, protože máta je skoro jako plevel), můžete si ji nasušit jako já třeba na mátový čaj.
Kategorie Nápoje
Kuchyně Česká
Čas přípravy 2 minutes
Celkový čas 2 minutes
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • máta
  • voda
  • med

Instrukce

  • Já použila novou sušičku, kde jsem nastavila “program” na bylinky a sušila, dokud nebyly lístky máty pěkně šustivé 🙂 Bylo to zhruba 2-3 hodiny. Pak jsem je všechny přendala do dobře uzaviratelné nádoby a skleniček. Takto usušená máta nám loni vydržela přes celou zimu až do jara.
  • Jak si připravit mátový čaj
  • Vezmeme pár lístků sušené máty, zalijeme horkou vodou a necháme vyluhovat. Pak přecedíme a můžeme pít. Přidávám trochu medu.
7 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 11 měsíců ago

    dneska jsem zrovna dělala mátový čaj 🙂

  2. Jana SakalováSakalová 11 měsíců ago

    5 stars
    nenapadlo by mi hladat recept na matovy caj.

  3. Naděžda Křičenská 11 měsíců ago

    5 stars
    Mátový čaj mám nejraději. Piji ho dost často také s medem.

  4. Author
    NelaVávrová 11 měsíců ago

    máta – oprava

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account