
Zdravá a chutná roláda
Ingredience
- 6 lžíce Žitná mouka
- 3 lžíce Med nebo stévie
- 3 ks Žloutky
- 3 lžíce Vlažná voda
- 1 špetka Prášek do pečiva
- 3 ks Bílek
- 1 špetka Sůl
Instrukce
- Jíme nyní zdravě, a proto neustále hledám nové recepty. Čím bychom si mohli "osladit" život, i když to není skoro vůbec sladké
Našla jsem si na internetu roládu z žitné mouky a musím říci, že mě hotový výrobek mile překvapil. Roládový plát:3 lžíce třtinového cukru (stévie, med)3 žloutky6 lžic žitné mouky3 lžíce vlažné vody na špičku nože prášku do pečiva bílky ze tří vajec Postup: Nejprve si vyšleháme tuhý sníh ze tří bílků a špetky soli. Do šlehací mísy dáme žloutky a med nebo stévii (případně hnědý cukr) a vyšleháme to do pěny, potom postupně přidáme 6 lžic mouky spolu se špetkou prášku do pečiva. A nakonec lehce vmícháme sníh. Vytvoříme těsto, které rozetřeme na pečicí papír a pečeme cca 7 minut dozlatova. Vychladlé natřeme a zabalíme. Já jsem pak slabě potřela dia jahodovým džemem a tvarohovou náplní, kterou jsem dala i navrh rolády. Ještě pro krásný řez jsem do rolády vložila čerstvé jahody, těmi jsem ozdobila opět i roládu na povrchu. Tvaroh jsem pouze vyšlehala se stévií a 2 lžícemi sójové šlehačky. Rychlé, chutné, zdravé... Dobrou chuť vám přeje Hudlenka