Zdravá a chutná roláda

Vytisknout recept

Jíme nyní zdravě, a proto neustále hledám nové recepty.

Čím bychom si mohli "osladit" život, i když to není skoro vůbec sladké 🙂

 

Našla jsem si na internetu roládu z žitné mouky a musím říci, že mě hotový výrobek mile překvapil. 

 

Roládový plát:

3 lžíce třtinového cukru (stévie, med)
3 žloutky
6 lžic žitné mouky
3 lžíce vlažné vody
na špičku nože prášku do pečiva
bílky ze tří vajec

 

Postup:

Nejprve si vyšleháme tuhý sníh ze tří bílků a špetky soli.

Do šlehací mísy dáme žloutky a med nebo stévii (případně hnědý cukr) a vyšleháme to do pěny, potom postupně přidáme 6 lžic mouky spolu se špetkou prášku do pečiva.

A nakonec lehce vmícháme sníh.

Vytvoříme těsto, které rozetřeme na pečicí papír a pečeme cca 7 minut dozlatova.

Vychladlé natřeme a zabalíme.

 

Já jsem pak slabě potřela dia jahodovým džemem a tvarohovou náplní, kterou jsem dala i navrh rolády. Ještě pro krásný řez jsem do rolády vložila čerstvé jahody, těmi jsem ozdobila opět i roládu na povrchu.

 

Tvaroh jsem pouze vyšlehala se stévií a 2 lřícemi sojové šlehačky.

 

Rychlé, chutné, zdravé...

 

Dobrou chuť vám přeje Hudlenka


6lžíce - žitná mouka
3lžíce - stévie nebo med
3ks - žloutky
3lžíce - vlažná voda
špetka - prdopeč
3ks - bílky
1špetka - sůl
příprava - 20
vaření - 7
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account