Zdravá a chutná roláda | Ženy s.r.o.

Zdravá a chutná roláda

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 7 minutes
Porce 0
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 6 lžíce Žitná mouka
  • 3 lžíce Med nebo stévie
  • 3 ks Žloutky
  • 3 lžíce Vlažná voda
  • 1 špetka Prášek do pečiva
  • 3 ks Bílek
  • 1 špetka Sůl

Instrukce

  • Jíme nyní zdravě, a proto neustále hledám nové recepty.
    Čím bychom si mohli "osladit" život, i když to není skoro vůbec sladké 🙂
     
    Našla jsem si na internetu roládu z žitné mouky a musím říci, že mě hotový výrobek mile překvapil. 
     
    Roládový plát:
    3 lžíce třtinového cukru (stévie, med)3 žloutky6 lžic žitné mouky3 lžíce vlažné vody na špičku nože prášku do pečiva bílky ze tří vajec Postup: Nejprve si vyšleháme tuhý sníh ze tří bílků a špetky soli. Do šlehací mísy dáme žloutky a med nebo stévii (případně hnědý cukr) a vyšleháme to do pěny, potom postupně přidáme 6 lžic mouky spolu se špetkou prášku do pečiva. A nakonec lehce vmícháme sníh. Vytvoříme těsto, které rozetřeme na pečicí papír a pečeme cca 7 minut dozlatova. Vychladlé natřeme a zabalíme.
     
    Já jsem pak slabě potřela dia jahodovým džemem a tvarohovou náplní, kterou jsem dala i navrh rolády. Ještě pro krásný řez jsem do rolády vložila čerstvé jahody, těmi jsem ozdobila opět i roládu na povrchu. Tvaroh jsem pouze vyšlehala se stévií a 2 lžícemi sójové šlehačky. Rychlé, chutné, zdravé...
     
    Dobrou chuť vám přeje Hudlenka

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account