
Jáhlový nákyp
Ingredience
- 250 g Jáhly
- 1 l Mléko
- Ovoce dle chuti
- Kokos, mandle
Instrukce
- K našim dalším jídlům v rámci zdravé výživy přibyl jáhlový nákyp, který jsem dělala včera poprvé... Jáhly jsem nejprve dva krát spařila horkou vodou, pak dala do hrnce s mlékem a přivedla za stálého míchání k varu. Stáhla jsem plotýnku a pomalu jáhly vařila, mléko jsem podle potřeby dolévala, jak jáhly houstly. Za cca 15 - 20 minut byly uvařené 🙂 Dortovou formu jsem vymazala kapkou oleje a dala první vrstvu jáhel, na to ovoce (použila jsem kompotované), druhou vrstvu jáhel, znovu ovoce, zasypala kokosem a mandlovými plátečky a poslední vrstvu jáhel. Takto celé jsem dala zapéci asi na 40 - 45 minut do trouby na 180°C. Na talíři jsem dozdobila ovocem a přelila javorovým sirupem.