Jáhlový nákyp

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 45 minutes
Porce 0
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 250 g Jáhly
  • 1 l Mléko
  • Ovoce dle chuti
  • Kokos, mandle

Instrukce

  • K našim dalším jídlům v rámci zdravé výživy přibyl jáhlový nákyp, který jsem dělala včera poprvé...
     
    Jáhly jsem nejprve dva krát spařila horkou vodou, pak dala do hrnce s mlékem a přivedla za stálého míchání k varu. Stáhla jsem plotýnku a pomalu jáhly vařila, mléko jsem podle potřeby dolévala, jak jáhly houstly.
     
    Za cca 15 - 20 minut byly uvařené 🙂
     
    Dortovou formu jsem vymazala kapkou oleje a dala první vrstvu jáhel, na to ovoce (použila jsem kompotované), druhou vrstvu jáhel, znovu ovoce, zasypala kokosem a mandlovými plátečky a poslední vrstvu jáhel. Takto celé jsem dala zapéci asi na 40 - 45 minut do trouby na 180°C. Na talíři jsem dozdobila ovocem a přelila javorovým sirupem.
     

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account