Domácí tvarohový dort, po kterém se zapráší

Vytisknout recept
Potřebujete zmíněné ingredience a určitě dortovou formu o průměru 22 cm, pečicí papír. Papír vystřihneme o trochu větší než je forma, lehce navlhčíme vodou, aby byl tvárný a vyložíme jím formu. Troubu rozehřejeme na 175 stupňů.

Postup receptu

Všechny suroviny na těsto (ingredience od začátku) - změklé máslo, hladká mouka, moučkový cukr, vanilkový cukr, vejce a nastrouhaná kůra z půlky citronu, vše vložíme do mísy a robotem umixujeme. Těsto je tvárné a rovnoměrně ho vmačkáme prsty do dortové formy, uděláme i centimetrový okraj.
Vytvoříme náplň. Smetanu ušleháme dotuha. Do druhé mísy dejte všechny suroviny na náplň - tvaroh, vejce, cukr krupice, vanilkový cukr, pudinkový prášek, nastrouhaná kůra z půlky citronu, promícháme a postupně přidáváme našlehanou smetanu. Náplň pak rovnoměrně nalijeme na těsto a dáme péct.
Pečeme 35 - 40 min - povrch zhnědne a je pružný. Necháme vychladnout, poprášíme moučkovým cukrem a jen sledujeme, jak se po dortu zapráší.:-)
 
100g - změklé máslo
150g - hladká mouka
50g - moučkový cukr
20g - vanilkový cukr
1ks - vejce
1ks - nastrouhaná citronová kůra
180g - smetana ke šlehání min. 31%
500g - plnotučný tvaroh měkký
2ks - vejce
140g - cukr krupice
20g - vanilkový cukr
40g - vanilkový pudinkový prášek
1ks - nastrouhaná kůra z citronu
příprava - 20
vaření - 40
Kategorie Dezert
Uvařila Petra Kubal

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account