Nadýchané palačinky s mandlovými lupínky

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 30 minutes
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 4 ks Vejce
  • 150 ml Kysaná smetana
  • 60 g Hladká mouka
  • 1/2 lžička Kypřící prášek
  • 50 g Cukr
  • 1 špetka Sůl

Instrukce

  • Mandlové palačinky jako z pohádky - inspirace z Turecka
     
    Palačinky mám velmi ráda a také jimi dost často obohacuji náš jídelníček. Jejich variace jsou téměř neomezené. Postačí mít trošku fantazie a pohádka je na stole. Neurazíte jimi rozhodně žádnou nečekanou návštěvu.
    Jemné a nadýchané palačinky sypané křupavými mandlovými lupínky jsou velmi příjemným pohoštěním k odpolední siestě u kávy či čaje o páté. Tento recept jsem si před pár lety dovezla z tureckého Kemmeru.
    Co budete potřebovat na těsto?4 vajíčka (oddělte si žloutky od bílků)150 ml kysané smetany60 g hladké mouky1/2 ČL prášku do pečiva50 g cukru krupice špetka soli Dále si připravte: olej na smažení50 g mandlových lupínků2 Pl moučkového cukru na posypání Pracovní postup: ušlehejte si z oddělených bílků tuhý sníh. Postupně do něj zašlehávejte cukr žloutky promíchejte se zakysanou smetanou přisypte mouku s práškem do pečiva do směsi lehce vmíchejte tuhý sníh litinovou pánev (nebo s jakou jste zvyklí pracovat) vytřete slabou vrstvou oleje naběračkou odlijte část těsta a rovnoměrně rozetřete po celém prostoru pánve mandlové lupínky posypte na syrovou část palačinky a obraťte palačinky po obou stranách osmažte do zlaté barvičky těsně před podáváním posypte přes sítko moučkovým cukrem
    Záleží na průměru pánvičky, z této várky byste měli zvládnout 6 - 8 kusů.
    TIP: mandlové lupínky můžete ještě před samotným posypem opražit. Palačinky budou pak křupavější. 
    Servírujte s čerstvým ovocem, ovocným salátem, jogurtovým dipem či samotnou zakysanou smetanou.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account