Nápaditý a hlavně chutný tip, jak doma překvapit k obědu pštrosím vejcem

Vytisknout recept
  1. Mleté maso smíchejte se žloutky a kukuřičným škrobem a směs osolte a opepřete.
  2. Oloupaná, natvrdo uvařená vejce rovnoměrně obalte masovou směsí.
  3. Masové bochánky pak dále obalte v rozšlehaném, osoleném vejci a strouhance.
  4. V pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje a obalené bochánky osmažte dozlatova.
  5. Podávejte s krémovou bramborovou kaší nebo vařenými brambory.
 
TIP! Nevíte, jak vybírat vajíčka? Poradíme, jak číst kód na skořápce! První část = způsob chovu slepic (0 - biovejce z ekologického zemědělství, 1 - vejce nosnic ve volném výběhu,  2 -  vejce nosnic v halách (na podestýlce), 3 - vejce nosnic v klecovém chovu). Druhá část = kód země původu vajec (ČR kód je CZ). Třetí část -  identifikační číslo chovatele (drůbežárny).
 
4ks - vejce uvařené natvrdo
500g - mleté maso
2lžíce - kukuřičný škrob
2ks - vejce
3ks - žloutky
ks - sůl, pepř
ks - strouhanka na obalení
ks - olej na smažení
příprava - 40
vaření - 20
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila PetraVomelová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account