Vepřové maso na Teriyaki omáčce

Vytisknout recept
Teriyaki je japonská omáčka ( směs sojové omáčky, saké a cukru, cibule, česneku, zázvoru, chilli, pepře, škrobu a vody. ) Upečené vepřové maso podáváme se šťouchanými bramborami nebo rýží. Můžeme dát k tomu zeleninový salát.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Asijská
Klíč. slova exotika, vepřové
Čas přípravy 45 minutes
Čas vaření 1 hour
Celkový čas 1 hour 45 minutes
Porce 6 osob
Kalorie 183
Uvařila Naděžda Křičenská

Ingredience

  • 1000 g vepřové kýty
  • 150 g japonské Teriyaki omáčky
  • 2 lžíce hořčice
  • 200 g anglické slaniny
  • 300 g mražených hub
  • 300 g mrkve
  • 3 cibule
  • sůl
  • 3 malé chilli papričky
  • pár lžic rostlinného oleje

Instrukce

  • Maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky.
  • Plátky masa pokryjeme folií a naklepeme.
  • Nasolíme, pomažeme hořčicí a Teriyaki omáčkou.
  • Na pánvi na trošce oleje maso opečeme.
  • Anglickou slaninu, cibuli, papričky a mrkev nakrájíme na kousky.
  • Maso dáme na pekáč a posypeme anglickou slaninou, houbami, cibulí, mrkví a chilli papričkami.
  • Přikryjeme alobalem a občas podlijeme vodou.
  • Pečeme v troubě při 160°C asi 60 minut do měkka.

Nutriční hodnoty

Serving: 100g | Vláknina: 1g | Kalorie: 183kcal | Tuky: 13g | Protein: 10g | Cukry: 6g
1 Komentář
  1. NelaVávrová 1 rokem ago

    Zajímavé Nadi 🙂

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account