Teriyaki je japonská omáčka ( směs sojové omáčky, saké a cukru, cibule, česneku, zázvoru, chilli, pepře, škrobu a vody. )
Upečené vepřové maso podáváme se šťouchanými bramborami nebo rýží.
Můžeme dát k tomu zeleninový salát.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Asijská
Keyword exotika, vepřové
Čas přípravy 45 minutesmin
Čas vaření 1 hourhod.
Celkový čas 1 hourhod.45 minutesmin
Porce 6osob
Kalorie 183
Uvařila Naděžda Křičenská
Ingredience
1000gvepřové kýty
150gjaponské Teriyaki omáčky
2lžíce hořčice
200ganglické slaniny
300gmražených hub
300gmrkve
3cibule
sůl
3malé chilli papričky
pár lžic rostlinného oleje
Instrukce
Maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky.
Plátky masa pokryjeme folií a naklepeme.
Nasolíme, pomažeme hořčicí a Teriyaki omáčkou.
Na pánvi na trošce oleje maso opečeme.
Anglickou slaninu, cibuli, papričky a mrkev nakrájíme na kousky.
Maso dáme na pekáč a posypeme anglickou slaninou, houbami, cibulí, mrkví a chilli papričkami.