VEPŘOVÁ KRKOVICE S ARAŠÍDOVOU OMÁČKOU

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 1 hour 30 minutes
Uvařila Naděžda Křičenská

Ingredience

  • 1 kg Vepřová krkovice
  • 200 g Mražené houby
  • 2 ks Cibule
  • 350 g Arašídová omáčka
  • 3 lžička Sůl
  • 1 lžíce Kmín
  • 5 lžíce Rostlinný olej
  • 500 g Rýže
  • 10 ks Hřebíček
  • 1 hrst Rozinky

Instrukce

  • Vepřovou krkovičku si nakrájíme na plátky, osolíme a naklepeme. Na pánvi na troše oleje maso zprudka opečeme a vyndáme na talíř. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme dozlatova. Maso obalíme v arašídové omáčce a přendáme na trochu oleje do pekáčku. Posypeme kmínem a smaženou cibulkou. Přidáme houby. Pečeme v horkovzdušné troubě při 160°C z jedné strany asi půl hodiny a pak obrátíme, podlijeme podle potřeby vodou a dopečeme do měkka. 
    Podáváme s rýží. Rýži propláchneme a uvaříme ve vodě se solí, hřebíčkem a rozinkami. 
     
    Přeji dobrou exotickou chuť !!! 

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account