160

A zase ta cuketa - tentokrát cuketová pizza

Vytisknout recept
Postup přípravy:
Cukety omyjeme, odřízneme konce a nahrubo nastrouháme (mladé neloupu), dáme do větší mísy, přidáme ostatní ingredience = mouku s práškem, olej, vejce, koření, sůl a důkladně promícháme, vznikne řidší těsto. 
Předehřejeme troubu. Na hluboký plech s okrajem dáme namočený vyždímaný pečící papír. Na papír rozetřeme těsto, které pomažeme kečupem. První vrstva je šunka nebo angl.slanina, případně tuňák, dále pak na proužky červená cibule, na plátky rajčata (je možné předem spařit a oloupat slupku), možno dát i na proužky papriku, na plátky žampiony. Naposled přijde na hrubo strouhaný sýr, jaký máte rádi. Já jsem do těsta přidala provensálské koření, jindy čubricu = balkánské koření, kde je hlavně saturejka. 
Pizzu pečeme na 180 st. asi 30-40 minut, dokud nezrůžoví. Chutná teplá i studená.
Dobrou chuť!
3 hrnkyks - cuketa na hrubo strouhaná
2 hrnkyks - mouka polohrubá
1ks - prášek do pečiva /bezfosfátový/
3ks - vejce
1,5 dclks - olej
dle chutiks - sůl, pepř, červ.cibule, provensálské nebo jiné koření
6 PLks - kečup kvalitní
25 dkgks - libová anglická slanina nebo šunka
15 dkgks - žampiony
20 dkgks - sýr Eidam, Gouda nebo Niva = dle chuti
ks - / tuňák z konzervy/
3 velká + 1-2ks - rajčata /+papriky/
příprava - 20-30 minut
vaření - 30-40 minut
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila JitkaValachovičová

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account