Řecké vánoční medové pečivo

Vytisknout recept
1. Sirup připravime tak, že v kastrůlku přivedeme vodu s cukrem, skořicovým cukrem a kůrou k varu (nevařime). Odstavime, vmícháme med a necháme zcela vychladnout.
2. Na těsto v míse metličkou vymícháme džus s oleji, skořicovým cukrem, kůrou a kořením. Přidáme mouku smíchanou s krupici a kypřicím práškema krátce rucně vypracujeme hladké těsto. Těsto rozdělíme na 20 stejných kousků a z každého vytvarujeme oválek. Oválky rozložíme na plechy vyložené papirem na pečení v dostatečné vzdálenosti od sebe. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
3. Po pečení horké pečivo namáčíme alespoň na 30 sekund do sirupu
4. Ihned posypeme ořechy a přitlačíme, aby se na sirup přilepily.
 Na sirup:
125 ml vody
250 g cukru
2 balíčky skořicového cukru
1 balíček citrónové kůry
3 lžíce tekutého medu
Na těsto:
100 ml pomerančového džusu
100 ml oleje
4 lžíce olivového oleje
1 balíček skořicového cukru
1 balíček citrónové kůry
Špetku mletého hřebíčku
Špetku strouhaného muškátového oříšku
250 g hladké mouky
50 g dětské krupice
½ lžičky kypřícího prášku do pečiva
Na posypání:
30 g nasekaných vlašských ořechů
Kategorie Cukroví
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 30 minutes
1 Komentář
  1. 5 stars
    Moc dobré cukroví. Vypadá krásně.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account