1. Sirup připravime tak, že v kastrůlku přivedeme vodu s cukrem, skořicovým cukrem a kůrou k varu (nevařime). Odstavime, vmícháme med a necháme zcela vychladnout.2. Na těsto v míse metličkou vymícháme džus s oleji, skořicovým cukrem, kůrou a kořením. Přidáme mouku smíchanou s krupici a kypřicím práškema krátce rucně vypracujeme hladké těsto. Těsto rozdělíme na 20 stejných kousků a z každého vytvarujeme oválek. Oválky rozložíme na plechy vyložené papirem na pečení v dostatečné vzdálenosti od sebe. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.Elektrická trouba: 200 °CHorkovzdušná trouba: 180 °C3. Po pečení horké pečivo namáčíme alespoň na 30 sekund do sirupu4. Ihned posypeme ořechy a přitlačíme, aby se na sirup přilepily. Na sirup: 125 ml vody 250 g cukru 2 balíčky skořicového cukru1 balíček citrónové kůry 3 lžíce tekutého medu Na těsto: 100 ml pomerančového džusu 100 ml oleje 4 lžíce olivového oleje 1 balíček skořicového cukru 1 balíček citrónové kůry Špetku mletého hřebíčku Špetku strouhaného muškátového oříšku 250 g hladké mouky 50 g dětské krupice ½ lžičky kypřícího prášku do pečiva Na posypání: 30 g nasekaných vlašských ořechů