Rakytníkový likér

Vytisknout recept
Na samotném likéru je nejnáročnější sběr rakytníku. Nejlepší je ulomit si větvičku a obrat plody doma. Z větvičky používám i listy, ty nasuším a dělám z nich čaj. 
Bobule rozmixujeme a smícháme s vodkou, uzavřeme do lahví a necháme klidně dva měsíce louhovat. Občas promícháme. Poté si přípravíme cukerný roztok. Svaříme trochu vody s cukrem a necháme zchladnout. 
Rakytník s vodkou přecedíme, smícháme s cukerným roztokem a naplníme do lahví.
500 - g - bobule rakytníku
500 - ml - vodka
500 - g - cukr
Kategorie Nápoje
Čas přípravy 1 hour
Čas vaření 20 minutes
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account