Špaldova bábovka s rybízem

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 43 minutes
Uvařila Zdeňka Zajíčková

Ingredience

  • 2 hrnek Špaldová mouka hladká
  • 1 hrnek Třtinový cukr
  • 1 hrnek Rostlinné mléko
  • 1/2 hrnek Slunečnicový olej
  • 1 ks Prášek do pečiva
  • 3 ks Vejce
  • Rybíz

Instrukce

  • V létě je všude spousta čerstvého ovoce, tak proč jej nepřidávat i do bábovky? V zimě můžete zase využít zásoby z mrazáku nebo spíže.
    Napřed smícháme suché suroviny a potom přidáme olej, vejce a mléko. Vše smícháme a přidáme rybíz.
    Do vymazané a vysypané formy nalijeme těsto a dáme péci do středně vyhřáté trouby tak na cca 45 minut. Ke konci pečení špejlí vyzkoušíme, zda se těsto nechytá. Pokud ji vytáhneme čistou, je bábovka hotová
    Ideální k odpolednímu čaji z čerstvé máty s meduňkou.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account