Salát z červené řepy s čekankou

Vytisknout recept
Kategorie Salát
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 2 hours 10 minutes
Uvařila JanaMachačová

Ingredience

  • 5 ks Červená řepa
  • 2 ks Hruška
  • 2 ks Červená cibule
  • 2 ks Čekanka
  • 1/2 ks Šťáva z citronu
  • 4 hrst Rukola
  • 3 stroužek Česnek
  • 100 g Pekanové ořechy
  • 150 g Sýr feta
  • 6 lžíce Olivový olej
  • 1 lžíce Červený vinný ocet
  • 2 lžíce Med
  • 3 lžíce Olivový olej
  • 1 lžička Dijonská hořčice
  • Sůl, pepř

Instrukce

  •  
    Červenou řepu osolíme, opepříme a pokapeme 3 lžící oleje a lžící červeného vinného octa. Zabalíme do alobalu a pečeme v troubě při 180°C zhruba hodinu. Mezi tím pokapeme pekanové ořechy medem. Měkkou řepu necháme po vytažení z trouby vychladnout.
    Do trouby strčíme na stejnou teplotu na 10 minut pekanové oříšky s medem. Připravíme si cibuli a česnek, pokapeme zbývajícím olivovým olejem a po vytažení oříšků je strčíme do trouby. Pečeme dokud cibule nezměkne a nezačne karamelizovat. Tento čas využijeme k přípravě dresinku. Smícháme 3 lžíce olivového oleje se šťávou z půlky citronu, 1 lžičkou dijonské hořčice a dochutíme solí a pepřem. 
    Vyndáme cibuli s česnekem z trouby a spolu s dresinkem rozetřeme pečený česnek vidličkou. Mezitím vychladla i červená řepa, kterou oloupeme a nakrájíme na klínky. Zbylé suroviny i s pekanovými ořechy pokrájíme a přidáme do mísy k červené řepě. Vše smícháme a pokapeme dresinkem. 
    Pak už jen mohu popřát dobrou chuť. 🙂
     
     

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account