Strouhaná tvarohová buchta

Vytisknout recept
Mouku, prášek do pečiva, heru, van. cukry, moučkový cukr smícháme dohromady rukama.
Těsto rozdělíme na dvě části. Do jedné přidáme kakao a propracujeme. Z těsta bílého a kakaového utvoříme koule a dáme do mrazáku na 20 minut.
Mezitím vymastíme a vysypeme plech a připravíme směs. Tvarohy, žloutky a cukr moučku umícháme a nakonec zjemníme tuhým sněhem.
Těsto bílé nebo kakaové nastrouháme na hrubém strouhadle a srovnáme na plechu, pak nalijeme směs, opět srovnáme a nakonec postrouháme druhou půlku těsta. Pečeme na mírném ohni, dokud okraje jemně nezhnědnou.
Zbytečně buchtu nepečeme dlouho, aby nebyla vysušená.
500g - Hladká mouka
1,5ks - Hera
2ks - Vanilkový cukr
4lžíce - Kakao
1ks - Prášek do pečiva
2ks - Tvaroh
2ks - Žloutek
2ks - Bílek na sníh
příprava - 30
vaření - 30
Kategorie Dezert
Uvařila NikolaKokesova

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account