MASO V BÍLÉM JOGURTU

Vytisknout recept
Lehké, výborné, osvěžující přesně pro horké letní dny . příprava: snadná, doba přípravy: 3 hodiny, porce: 4
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Středomořská
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 3 hours
Porce 4 osoby
Uvařila KateřinaGoroškov

Ingredience

  • 1 kg kuřecích stehen bez kosti
  • 2-3 lžíce Bílého jogurt z Valašska
  • šťáva z půlky limety
  • sůl pepř
  • lžíce oleje
  • koriandr na posypání

Instrukce

  • Všechny ingredience smícháme společně s masem a necháme odležet 2-3 hodiny v lednici. Vložíme v pekáčku do rozpálené trouby na 180 °C a pečeme přibližně hodinu bez zakrytí. Jakmile maso začne zlátnout, můžeme vytáhnout, posypat čerstvým, nasekaným koriandrem a podávat. Mezitím si připravíme dip ze zbytku jogurtu, šťávy z druhé poloviny limety a čerstvého koriandru.
1 Komentář
  1. 5 stars
    Z kuřecího masa mám nejraději stehna. Řízky v jogurtu budou určitě křehké.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account