DOMÁCÍ BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY

Vytisknout recept
Bramborové knedlíky už budete připravovat jen domácí.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 1 minute
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1 kg brambor typu C
  • 2 lžíce škrobu
  • 280 –400 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • sůl
  • 20 g másla

Instrukce

  • 1. Den předem uvařte 1 kg brambor ve slupce v osolené vodě doměkka.
  • 2. Uvařené brambory oloupejte, nastrouhejte nahrubo na vál, přisypte 2 lžíce škrobu a 280–400 g hrubé mouky podle potřeby. Množství závisí na tom, kolik brambory obsahují škrobu. Mouku přidávejte postupně, dokud nezískáte ideální konzistenci. Těsto by mělo ještě trochu lepit a je potřeba jej na vále podsypávat. Čím větší množství mouky, tím bude knedlík tužší.
  • 3. Rozklepněte do těsta vejce, přidejte lžičku soli a důkladně promíchejte. Postupujte rychle, přidáním soli těsto rychle řídne a museli byste přidat další mouku. Z těsta vytvarujte 2 válečky. Vložte je ihned do osolené vařící vody a vařte 15–20 minut.
  • 4. Knedlíky opatrně vyjměte z hrnce a potřete máslem. Nakrájejte kráječem nebo nití a podávejte.
4 Komentářů
  1. 5 stars
    Také dělávám domácí bramborové knedlíky, ale místo škrobu jsem zvyklá dávat hrubou krupici a hrubou mouku.

  2. Lenka Hudečková 2 roky ago

    máme rádi, občas je udělám 🙂

  3. 5 stars
    Vypadají krásně. Vyzkouším.

  4. LucieGajdíková 2 roky ago

    Vypadají báječně 😁

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account