Zdravé a výborné: Špaldové muffiny s jáhly

Vytisknout recept
Nejdříve si v misce vyšleháme vajíčko s cukrem, máslem a 1/2 hrnku jogurtu - používám Hollandii. Připravíme si jáhly - stačí je na chvilku namočit a pak lžičkou vybrat, nebo slít vodu a vysypat do těsta, kam ještě přidáme mouku, kterou sme si smíchali s kakaem, kypřícím práškem, sodou a špetkou soli a zbylým jogurtem. Někde sem četla, že se muffiny nesmějí přemíchat - já rto dělám v misce s ručním mixérem tak, že když už přidám jáhly, mouku a jogurt, tak si jen ohlídám, aby se vše rozmíchalo a nebyly hroudy a nikdy problém nebyl 🙂 Na závěr se opatrně vmíchá zmrazené ovoce, já zatím zkoušela maliny a nebo mix ovoce - obojí super. Těsto je malinko tužší, takže do košíčků plníme lžičkou. Zatím se mi nestalo že by vyšlo 12 muffinů, ale to je asi mírou hrnku, hrnek by měl být 250ml. klepneme plechem o linku dvakrát, abychom muffiny zbavily přebytečného vzduchu uvnitř a pečeme v předehřáté troubě na 190°C 20minut - raději vyzkoušejte zda jsou hotové, jednou se mi to peklo 25minut...
Přeji dobrou chuť 😉
Muffiny nejsou moc sladké, kdo rád sladké, ať si přidá cukr 🙂
Tento recept jsem si poupravila, originál je z FB Food for Eli 
https://www.facebook.com/foodforeli/photos/a.1277053262310650.1073741829.358381874177798/1473050922710882/?type=3
2hrnek - špaldová mouka T630
1/2hrnek - cukr
1/3hrnek - rozpuštěné máslo
1hrnek - zakysaná smetana/jogurt/
1ks - vejce
100g - jáhly
2lžíce - kakao
1lžička - kypřící prášek
1lžička - soda
1hrnek - mražené ovoce
1špetka - sůl
příprava - 10
vaření - 20
Kategorie Dezert
Uvařila KatkaMakešová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account