Exotická rychlovka: Krůtí na chedaru s kardamonem a mrkví

Vytisknout recept
Krůtí maso omyjeme, nasolíme a nakrájíme na nudličky. Ideální je si ho připravit den předem a naložit do směsi kardamonu, hořčice a trochy oleje přes noc. Nasaje chuť koření. Nutné to ale není.
Poté maso zprudka orestujeme na pánvi, aby se zatáhlo. Přidáme hořčici a kardamon (kdo nenakládal) a zalijeme vodou. Necháme dusit, dokud maso nezměkne. Poté na něj položíme plátky chedaru, necháme je se rozpustit a pořádně promícháme. Ještě chvíli podusíme, podle chuti vzniklou omáčku přisolíme a připepříme. 
Mezitím, co se nám dusí krůtí připravíme mrkev. Nakrájíme ji na kolečka a vložíme do osolené vody. Přidáme vývar z kostky, abychom mrkvi dodaly šmak, trochu citrónové šťávy a hřebíček (vyzkoušela jsem a chuť hřebíčku se krásně doplňuje s exotickým kardamonem, je to na sladko a moc dobré). Kdo ale do moc velké exotiky nepůjde, úplně stačí použít kmín. Mrkev vaříme doměkka.
Podáváme s petrželkou nebo něčím jiným "zeleným" a voilá..! Už si jen necháme chutnat *heart*
 
400g - Krůtí prsa
150g - Sýr chedar,plátkový
400g - Mrkev mražená nebo čestvá
3lžička - Kardamon mletý
2lžíce - Hořčice
ks - Sůl
ks - Pepř
3lžička - Citronová šťáva
ks - Hřebíček celý/mletý
2ks - Vývar v kostce
ks - Olej (lépe olivový)
příprava - 15
vaření - 35
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila PetraOtýsová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account