Celozrnný chléb

Vytisknout recept

POSTUP

1. Smíchejte vodu, droždí a cukr. Počkejte pár minut, dokud nebude droždí aktivní. ( na povrchu budou bublinky) poté přidejte lžíci oleje. 
 
2. Postupně přidávejte hrnek po hrnku špaldovou mouku, mezi každým hrnkem směs promíchejte. Vmíchejte také celozrnnou mouku dokud nebude těsto řídké, kašovité a lepivé. 🙂 Také můžete přidat semínka pokud je máte rádi. Já použila mleté lněné semínka.

3. Hotové těsto nechejte pod utěrkou zhruba 30 minut kynout. 
 
4. Pomocí stěrky dejte vykynuté těsto do formy a vložte na 50 minut do trouby. Pečeme na 185°C dokud nebude povrch zlatohnědý. 
 
 
Mám ráda stručné recepty, ale pokud bude chtít někdo podrobnější postup, tak určitě se nebojte napsat 🙂 Ráda vysvětlím. 
 
Pro více tipů a zdravých receptů sledujte https://www.instagram.com/stayhealth.cz/

3hrnek - teplé (ne horké) vody (1 hrnek =236 ml)
1lžíce - sušeného droždí nebo 25 g čerstvého
1lžíce - třtinového cukru
1lžíce - olivového oleje
3hrnek - hladké špaldové mouky
2,5 - 3hrnek - hrnky celozrnné pšeničné mouky
1lžíce - lžíce soli
1špetka - na ozdobu oříšky, lněné semínka a bylinky
příprava - 45
vaření - 30
Kategorie Chuťovka
Uvařila AnetKubalová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account