Velikonoce a tip na recept, který můžete využít po celý rok. Je skvělý!

Vytisknout recept

 Slunečnice

Recept mi dala už před lety jedna skvělá cukrářka. Jedná se recept na bábovku, který využívám i na jiné formy a různé příležitosti. Pouze obměňuji množství. Všude, kam jsem cokoliv z tohoto těsta přinesla, sklízím úspěch. Právě pro jemnost a vláčnost jej milují úplně všichni. Recept celý život rozdávám a tak se mi nedávno stala zajímavá věc, dostal se zas zpět ke mě. Přišlo mi to úsměvné… ???? Na závěr jedna rada. Množství jsem tentokráte zachovala, ale použila dvě formy slunečnic. Je to úplně akorát na dvě menší.

 
  1. Žloutek, cukry, lusk a tuk utřete.

  2. Přidejte tvaroh.

  3. Zapracujte mouku s práškem do pečiva.

  4. Na závěr přidejte ušlehané bílky.

  5. Pečte na 170 do zhnědnutí minimálně 30 – 40 minut. Upečení zkuste špejlí. ????

 

Další recepty na Velikonoce, ale i jiné najdete na www.marzicake.cz  nebo v nové knize "Sladká inspirace"


3ks - Žloutky
100g - Cukr krystal
20g - Cukr třtinový
1/4ks - Vanilkový lusk
100g - Hera máslová (máslo)
120g - Tvaroh ve vaničce
130g - Polohrubé mouky
1ks - Prášek do pečiva
3ks - Ušlehané bílky
příprava - 10
vaření - 40
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila DanaTuháčková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account