NANUKY pro osvěžení a dobrou náladu

Vytisknout recept
Nanuky jsou další velmi oblíbenou pochoutkou. V horkých letních dnech báječně osvěží a pozvednou náladu.
Jejich příprava zabere minimum času a v mrazáku vám vydrží tak dlouho, dokud je všechny nespořádáte. A pak můžete přidělávat další a další a kombinovat ovoce dle chuti, možnosti a sezónní dostupnosti. Vyrobený je z jogurtu řeckého typu, který se pyšní lahodnou chutí a krémovější konzistencí.
Já jsem na dnešní recept posbírala na stráni za chaloupkou první čerstvé voňavé lesní jahůdky. Neuvěřitelně sladké a lahodné. Z několika plodů jsem vyrobila báječné sladké nanuky co chutnají přímo božsky.
A navíc! Jsou bez cukru! Takže žádné prohřešky vás nečekají a můžete si je s klidným svědomím vychutnat do sytosti.
Sladím hodně zralým banánem. Dodá jogurtu krémovou konzistenci a lehce sladkou chuť.
Potřebovat budete:
  • formičky na nanuky (já mám doma takové ty veselé dětské. Pokud je nemáte, nic se neděje. Použít můžete třeba malé silikonové mističky na muffiny, do kterých jednoduše zapíchnete kousek silnějšího brčka)
  • robot na mixování
  • Řecký jogurt 1 velký čtvrt kilogramový (používám ho nejraději. Má krémovou konzistenci, je lahodný a dobře tuhne. Navíc si ho kupuji ve velkém balení, protože ho přidávám do řady pokrmů a pravidelně ho pojídám k snídani)
  • 1 zralý banán
  • 1 hrnek lesních jahod (použít můžete jakékoliv jiné ovoce, které máte doma k dispozici)
  • 4 PL javorového sirupu nebo medu
  • 100 ml vody
 
Jogurt přendejte do misky. Banán rozmixujte na kaši a jogurt jím oslaďte. Řádně zamíchejte. Směsí jogurtu a banánu naplňte formičky do 2/3, zapíchněte dřívko a vložte do mrazáku alespoň na hodinu, aby směs stačila zatuhnout. Jinak by se vám mohly obě krémové hmoty spojit dohromady.
Jahody (nebo jiné ovoce) vložte do robotu, podlijte vodou a oslaďte sirupem nebo medem. Rozmixujte do jemné krémovité hmoty. Formičky s jogurtovou směsí vyndejte, vytáhněte dřívko a dolijte jahodovou směsí. Opět dřívko zasuňte do nanuku a vložte do mrazáku. Nechte alespoň 4 hodiny řádně zmrazit.
HOTOVO. Můžete konzumovat. 
Kdo má rád nanuky s čokoládovou polevou, může si je ještě dozdobit jí. Chutnají pak jako skutečný MÍŠA.
TIP: pokud vám půjde těžko nanuk z formy vyndat, ponořte ji na chviličku do hrnku s teplou vodou. Zmrzlá hmota se uvolní a nanuk pak snáze vytáhnete.
Dobrou chuť!
250 g - Řecký jogurt
1ks - Banán
1hrnek - Lesní jahody
4lžíce - Javorový sirup nebo med
100ml - Voda
příprava - 20
vaření - mražení
Kategorie Cukroví
Uvařila JaroslavaFrančíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account