260

Vánoční sacher čtverečky pohladí vaše chuťové pohárky. Vyzkoušejte!

Vytisknout recept
Kdo by neznal Sacher dort. Zkuste jej připravit jako drobné cukroví. Jen se po něm zapráší!
Změklý tuk společně s rozpuštěnou hořkou čokoládou utřeme do pěny. Po jednom přidáváme žloutky. Z bílků a krystalového cukru ušleháme sníh, poté obojí smícháme a nakonec přidáme směs mouky, ořechů a kakaa. 
Vylijeme na menší pečicím papírem vyložený plech o rozměrech 18x27 cm a uhladíme. Následně pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů Celsia 25–30 minut.
Až těsto vychladne na vlažnou teplotu, rozpůlíme jej uprostřed a potřeme povařenou meruňkovou marmeládou. Poté necháme úplně vychladnout.
Zoubkovaným nožem nařežeme na čtverečky 3x3 cm, poté namáčíme do čokoládové polevy, rozpuštěné s Herou Máslová příchuť, a dáme odkapat na mřížku. Zbylou polevu scedíme.
Zdobíme hotovou koupenou dekorací, kterou lepíme zbylou polevou.
100g - Hořká čokoláda
125 g - Mleté ořechy
60g - Hladká mouka
20g - Kakao
1špetka - Mletá skořice
1špetka - Mletý hřebíček
150g - Hera Máslová příchuť
120g - Krystalový cukr
4ks - Vejce
180g - Horká meruňková marmeláda
ks - Zdobení
200g - Dortová čokoládová poleva
100 g - Hera Máslová příchuť
ks - Celé pražené mandle, zlaté perličky
příprava - 25–30 min
vaření - 25 min
Kategorie Cukroví
Uvařila MarieHajdová

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account