Vsaďte na originalitu. Lehké a úžasně křupavé pistáciové dortíčky

Vytisknout recept
Kategorie Cukroví
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 32 minutes
Uvařila MarieHajdová

Ingredience

  • 300 g Cukr krupice
  • 100 ml Voda
  • 150 g Bílky
  • 100 g Cukr krupice
  • 250 g Najemno mleté mandle nebo mandlová mouka g Cukr
  • Zelená potravinářská barva
  • KRÉM
  • 1 ks Pistáciový pudink
  • 500 ml Mléko
  • 150 g Cukr krupice
  • 250 g Hera máslová

Instrukce

  • Mezi světlým a čokoládovým cukrovím zaujmou tyhle úžasně křehké zelené dortíčky na pohled. A co teprve až je ochutnáte!
    Vodu s cukrem a barvou vaříme 15 minut. Mezitím si vyšleháme bílky s cukrem do tuhého sněhu. Po uvaření cukrový rozvar přilijeme za stálého šlehání k bílkům a šleháme, dokud směs opět nezačne houstnout. 
    Nakonec ručně přimícháme mleté mandle a pomocí sáčku stříkáme na plech jednotlivé bochánky, které pečeme na 150 stupňů Celsia cca 20 minut. Po vychlazení slepujeme krémem.
    Na krém uvaříme mléko s cukrem, přidáme pudink rozpuštěný v troše studené vody a společně vaříme do zhoustnutí. Necháme dobře vychladit, poté všleháme tuk Hera Máslová příchuť. Hotovým krémem slepujeme jednotlivé placičky.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account