Hrníčková rybízová buchta

Vytisknout recept

Velmi jednoduchý a vděčný způsob, jak v létě zužitkovat úrodu ze zahrádky.

Bílé jogurty, šlehačku, vejce, polohrubou mouku, cukr krystal a prášek do pečiva vložím do šlehače kuchyňského robota a smíchám dohromady.
Kdo nemá robota, smíchá vařečkou v misce - i tak to jde.
Předem si předehřeji troubu a plech vyložím pečícím papírem.
Vzniklé těsto vleji na plech.
Na těsto vložím černý rybíz. Na tuto bublaninu je možno použít jakékoliv ovoce - jahody, meruňky.
Z hrubé mouky, cukru krystalu a z másla si udělám drobenku. Tou posypu pokladené ovoce.
Takto připravenou bublaninu vložím do trouby a peču až do úplného upečení. To kontroluji pohledem a špejlí.

 

Rychlé, jednoduché a chutné - i tak si lze zpříjemnit letní dny.


2hrnek - bílý jogurt
1hrnek - šlehačka
2ks - vejce
2hrnek - polohrubá mouka
1ks - prášek do pečiva
1hrnek - cukr krystal
100g - hrubá mouka
100g - cukr krystal
100g - máslo
příprava - 20
vaření - 40
Kategorie Dezert
Uvařila Eva Kuntová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account