
Ultrarychlá a ultralevná domácí ledová káva
A hlavně! Chuť domácí ledové kávy je na chlup stejná, jako chuť ledovky z kavárny 🙂
Postup:
Do shakeru nebo obyčejné krabičky s víčkem nasypeme lžičku a půl kávy, lžičku cukru a zalijeme 50 ml studené vody. Pevně zavřeme, jinak bude kafe po celé kuchyni 🙂 Pořádně v shakeru/krabičce rozmícháme, z původní směsi se stane víceméně pěna. Pěnu přelijeme do sklenice, ve které už kávu chceme servírovat - většina sklenice bude tvořit pěna, ale už uvidíme, že začíná klesat. Do kávy nalijeme mléko podle chuti (uvedla jsem 50-100 ml, je to jen na vás, já dolívám zhruba od oka) a přidáme kostky ledu - není podmínkou, káva je výborná i bez něj.HOTOVO 😀
Ledovku si beru do kelímku s sebou na procházku, nebo si ji dělám doma jen tak. Neutrácím zbytečně za předraženou kávu v kavárně, která se dělá stejným způsobem 🙂 ...moje dnešní ranní ledovka: