Zdravější knedlík s vajíčkem

Vytisknout recept
Místo kupovaného houskového knedlíku použij domácí fit celozrnný knedlík, šetři tukem a bílkoviny navyš kvalitní šunkou.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 5 minutes
Celkový čas 10 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 200 g celozrnného houskového knedlíku
  • 4 vejce M 200 g
  • 100 g kvalitní vysokoprocentní kuřecí nebo krůtí šunky např. Pikok Pure Lidl
  • řepkový olej ve spreji na vystříkání pánve 2 ml
  • sůl
  • pepř

Instrukce

  • Celozrnný houskový knedlík je třeba mít připravený předem.
  • Knedlík nakrájej na kostičky, šunku nadrobno a vajíčka rozmíchej v nádobce.
  • Pánev vystříkej troškou řepkového oleje ve spreji, přidej nakrájené knedlíky a osmahni dozlatova.
  • Přidej nakrájenou šunku, ještě chvilku osmahni a zalij rozmíchanými vejci.
  • Míchej, dokud nebudou vejce téměř hotová, ale nepřežeň to, ať nejsou moc drolivá, trvá to jen pár sekund.
  • Nakonec dle chuti osol a opepři.
  • Podávej s čerstvou zeleninou.
  • Vzniknou 2 větší porce nebo 3 menší. Větší je vhodná po sportovní aktivitě.
3 Komentářů
  1. 5 stars
    Knedlíky s vejcem jsme už dlouho neměli.

  2. Knedlík s vajíčkem si doma párkrát do roka rádi dáme.

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Když už musíme mít knedlík (svíčková nebo segedýn), tak vařím celozrnné, a pokud zbydou, dáme si je rádi s vejcem 🙂 I náš dvouletý vnouček miluje knedlík s vejcem, ♥

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account